Vergaderverslagen waar u op kunt bouwen

In grote projecten zijn goede notulen onmisbaar, zeker als er veel partijen bij het proces betrokken zijn. Het ideale verslag is compleet, beknopt en betrouwbaar, en het is kort na de vergadering beschikbaar. U kunt erop terugvallen als dat nodig is. In de praktijk ligt het verslag er vaak pas kort voor de volgende bijeenkomst en is het niet echt toegesneden op wat het zou moeten doen: uw project ondersteunen. In het slechtste geval veroorzaakt een onvolledig of incorrect verslag zelfs meer problemen dan het oplost.

Notuleren is een vak. Secretaresses zijn er meestal niet specifiek voor opgeleid en krijgen zelden de tijd om een verslag direct na de vergadering uit te werken. Deelnemers aan een bespreking zijn niet objectief en kunnen het verslag niet de volle aandacht geven. Bij complexe vergaderingen is een externe, getrainde notulist onmisbaar. Een ervaren tekstschrijver is bij uitstek geschikt om die rol te vervullen.

Ik werk als notulist samen met Heldernotuleren  en gebruik de methodiek die is ontwikkeld door Sylvia Dekker. Zij heeft op grond van vijftien jaar ervaring een systeem ontwikkeld dat er tot in de details op is afgestemd projecten en besprekingen efficiënter te maken. Door de samenwerking met mijn collega’s van Heldernotuleren heb ik bovendien een vangnet voor het geval ik bij een vergadering van een van mijn klanten zelf verhinderd ben.

Wilt u meer weten over mijn mogelijkheden als notulist? Bel dan 0343 517 257 of vul het contactformulier in.

Ik vind de interviewteksten erg leuk. Het is geworden zoals ik het me had voorgesteld. :)
Meer >