Brede ervaring

Als u Aton tekst inschakelt, profiteert u van dertig jaar ervaring met uiteenlopende tekst- en communicatieprojecten.

Gefascineerd door tekst en structuur

Malik de Kok, all-round tekstschrijver

Malik de Kok

Ik ben afgestudeerd als scheikundige maar heb me tijdens mijn studietijd ook verdiept in filosofie, wetenschapsjournalistiek en informatica. Ik heb in loondienst gewerkt als systeemontwerper en programmeur in het wetenschappelijk onderwijs en als redacteur bij verschillende boek- en tijdschriftuitgeverijen. In 1983 koos ik voor een bestaan als zelfstandig tekstschrijver en communicatieadviseur. Tot mijn klanten behoorden kleine bedrijven en grote multinationals in vele branches. Ik heb vanuit mijn woonplaats Driebergen vele jaren in internationale omgevingen gewerkt, met activiteiten in heel Europa en in de VS.

Mijn opleiding en ervaring ziet u terug in mijn manier van werken: analytisch en gestructureerd. In een helder proces bepaal ik voor elke opdracht samen met de opdrachtgever de uitgangspunten, kernboodschap en belangrijkste argumenten. Pas daarna begint, binnen die kaders, het creatieve werk. Dat maakt het proces efficiënt en beheersbaar.

Oog voor beeld

In mijn uitgeverijjaren heb ik nauw samengewerkt met beeldredacteuren en vormgevers. Dat heeft me veel geleerd over de relatie tussen tekst en beeld. In de ideale productie zijn die in evenwicht. Je bereikt dat alleen door tekstschrijver en vormgever vroeg te laten samenwerken, liefst al in de conceptfase.

Soms kort, soms langer

Tekst- en roklengte hebben gemeen dat ze nogal modegevoelig zijn. Een tijd lang gold voor teksten de simpele regel ‘Hoe korter, hoe beter,’ maar inmiddels lijkt er een revival van long copy aangebroken. Ik geloof daar niet zo in. Een tekst moet zo lang zijn als nodig is om de boodschap over te brengen. Soms kan dat in een paar regels, soms kost het vele pagina’s.

Waarom de naam Aton tekst?

De bijzonderste periode in de duizendjarige geschiedenis van het oude Egypte vind ik de revolutie die werd ingezet door farao Amenhotep IV. Hij verving de vele goden die het land kende door één god, de zonnegod Aton. Het fascineert me hoe de Egyptische kunstenaars zich binnen enkele jaren bevrijdden uit hun traditionele keurslijf en nieuwe expressievormen vonden. Meer>>

Powerteam Communicatie

Bij een complete productie komt vaak meer kijken dan tekst. Voor een website hebt u in elk geval ook een ontwerper en sitebouwer nodig. Plus misschien nog een fotograaf, een illustrator of een videoproducer. Als u kiest voor drukwerk, komt dat er niet zonder vormgever en drukker. Aton tekst maakt deel uit van het Powerteam Communicatie, waarin al deze disciplines vertegenwoordigd zijn. Het Powerteam bestaat uit ondernemers uit Driebergen en de regio Utrechtse Heuvelrug en staat garant voor een vlekkeloze productie. Meer>>

Lid van TekstNet, een garantie voor kwaliteit

Malik de Kok is al sinds de oprichting lid van TekstNet, de Nederlandse beroepsvereniging van tekstschrijvers. Volgens prof. Jan Renkema, hoogleraar tekstkwaliteit en auteur van de Schrijfwijzer, een collegiaal, competent en creatief platform.

Goede tekst is waardevol. Malik kan echt schilderen met woorden. Zijn teksten zijn helder, hun kracht en schoonheid doen de lezer ...
Meer >