Meer rendement van zakelijke documenten

Bij offertes, beleidsstukken, businessplannen en andere zakelijke documenten denken we vaak niet aan de mogelijkheid om een tekstschrijver in te schakelen. Het gaat om veel inhoud, meestal heel specialistisch, en vaak vertrouwelijk. De enige die alles overziet, bent u zelf. In de tijd die het kost om een externe tekstschrijver te briefen, hebt u het zelf al gedaan. Ja toch?

Niet altijd. Vaak overzien schrijvende professionals op zeker moment hun onderwerp niet meer. In een stuk waar lang aan gewerkt is, verdwijnt de rode draad makkelijk uit het zicht. Vreemde ogen zien dan veel beter wat er gesnoeid kan worden. Voor lange documenten kan het helpen een heldere management summary te schrijven, die dan weer als focus kan dienen voor het hele stuk. Vaak zitten er hele pagina’s details in een stuk die veel beter in een bijlage zouden passen. Een externe tekstschrijver ziet dat eerder.

Van sommige zakelijke documenten hangt veel af. Een offerte, aanbesteding of subsidieaanvraag kan over tonnen of miljoenen euro’s gaan. Daarom besteden organisaties er tientallen uren of dagen aan. Door mij op het juiste moment mee te laten lezen en schrijven wordt de kans veel groter dat die investering ook succes heeft.

Ik heb dit soort opdrachten gedaan voor overheid en bedrijfsleven. Enkele organisaties waarvan ik de naam mag noemen: Adviesgroep Materialen, Compaq, Consolidated Nederland, Gemeente Utrecht, Ministerie van Economische Zaken, Ministerie van Onderwijs, Philips Components, Raad voor de Rechtspraak, TNS NIPO Consult.

Voorbeelden uit de praktijk

Klik op de links hieronder voor beschrijvingen van enkele typerende projecten die ik gedaan heb.

Verbijsterend hoe comfortabel het uitbesteden van mijn website is verlopen... Ik heb precies het product gekregen dat mij voor o...
Meer >